Hevea

Hevea stammer fra det latinske navnet på gummitreet, Hevea Brasiliensis. Den naturlige gummi som gummitreet produserer, er grunnlaget for vårt Heveas produktspekter. Bruke naturgummi, i stedet for syntetisk gummi laget av olje, virker mot klimaendringer ved å øke antall trær og redusere bruken av fossile brensler.

Kjøp Hevea produkter her

BÆREKRAFT

Hevea strever virkelig etter å være bærekraftig og å gjøre sitt beste for å være et ansvarlig selskap gjennom alle sine forretningspraksis. Det skal ikke legges skjul på at de står overfor mange utfordringer, noen svært vanskelig, men de fortsetter å lete etter innovative måter å overvinne utfordringer for å redusere og gjenbruke.

FSC

All emballasje på Hevea sine produkter er FSC-sertifisert. FSC-varemerket på papir er en garanti for at papiret (eller tømmeret) kommer fra en ansvarlig forvaltet skog, som bidrar til å forhindre avskoging og nedbrytning. Dette er viktig for millioner av mennesker som er avhengige av skogene for deres levebrød, men selvfølgelig også for det generelle miljøet.

NATURLIG GUMMI

Ved å være utsatt for sollys, fuktig og frisk luft, har naturlig gummi muligheten til å bli brutt ned fysisk og kjemisk av mikroorganismer. HEVEA-produkter er laget av sevjen fra treet, som er bionedbrytbart.

GUMMITRE

Gummitrær har en rett stamme og vokser imponerende 23 meter gjennom sin livssyklus. Modne trær har en diameter på rundt 90 cm. Trærne kan holdes på en bærekraftig måte i ca 35 år.

GJENBRUK

Hevea liker å gjenbruke ting, da dette er både gunstig for miljøet, men ofte også kostnadsbesparende. Vi gjenbruker alle emballasjer som vi får. Samt lagrer og gjenbruker alltid rester fra emballasjen til visittkort, postkort, minnespill og butikkmateriale. Omsorg for planeten er aldri kjedelig. Det lar faktisk festen vare lenger. All vår emballasje er FSC®-sertifisert, og filmen vi bruker på vår emballasje som «windows» kommer fra den eneste globale leverandøren av 100% biologisk nedbrytbar film – så det er miljøvennlig og bærekraftig også!

RESIRKULERING

Gjenvinning er viktig for HEVEA, da det er en kjernebestanddel når de tenker på å redusere fingeravtrykkene våre. De oppfordrer og støtter sine produsenter i resirkulering av produksjonslinjene, ved å be om ISO-sertifisering, slik at deres tilnærming til bærekraftig produksjon er i tråd med Heveas, og den høye standarden som de forventer.

CO2 NEUTRAL

Hevea streber etter å drive en karbonnøytral virksomhet. Som en del av Heveas forpliktelse til å redusere sitt CO2-utslipp, nøytraliserer de sin transport ved å kjøpe europeiske CO2-kvoter.

SIKKERHET

Hva gjøres for å sikre at produktene er trygge, giftfri og av høyeste kvalitet? Hevea tester alle sine produkter med kjente internasjonale selskaper som SGS, Intertek og Bureau Veritas, for å møte standarder i Europa, USA, Canada og Australia. Hevea «trekk» – tester hver eneste smokk for å sikre at den tåler bruksspenningen. For at Hevea skal kunne identifisere produksjonsdatoen, er batchkoder inngravert i deres produkter.

Alt du gjør, påvirker vår planet. Det du spiser, kjøper og kjører, har en virkningsfull innvirkning på vårt levested. Vi alle, legger igjen våre fingeravtrykk på planeten. Og heldigvis er vi selv med på å bestemme hva slags fingeravtrykk vi forlater. Det er Heveas håp på at deres arbeid, deres produkter, vil hjelpe deg med å legge igjen et fingeravtrykk man kan være stolt av.

Kilde: heveaplanet.com