En god start på dagen

En god start på dagen

Her er dagens blogginnlegg som jeg håper vil gi inspirasjon til mange hyggelige stunder på morgenkvisten

🤗🍃🤗Som annonsert på sosiale medier, så skal Maria Nathalie hjelpe meg å skrive blogginnlegg framover. Her kommer hennes første innlegg som gir deg tips om hvordan du kan lage deg en god start på dagen 🤗🍃🤗:

Hvordan vi starter dagen får mye å si for hvordan resten av dagen vår blir. Hvem har vel ikke forsovet seg, eller på annen måte komme skjevt ut tidsmessig fra morgenen av – gjerne på en dag med viktige avtaler eller annet man bare ikke må komme for sent til – og hele dagen blir bare kaos. Ingenting går på skinner og du føler deg sliten og stresset gjennom dagen? Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som har opplevd slike dager.

Det er vel ingen av oss som ønsker å ha det slik. Det som er så fint er at vi selv kan sørge for at vi får en fin start på dagen. En rolig start på dagen vil gi deg følelsen av kontroll ved at du får tid til å forberede deg, være uthvilt og klar for å møte dagens små og store utfordringer. Du blir mer tilstede og mindful gjennom dagen, og du setter standarden for din dag.

En god start på dagen tror jeg starter allerede kvelden før du legger deg. Egentlig tror jeg en helt optimal start på dagen starter lenge før det også, men det kan vi skrive mer om i et annet blogginnlegg. Dette er et spennende tema!

Forberedelser

Gjør forberedelser for morgendagen kvelden før du skal avgårde på jobb/skole el. Sørg for et oversiktlig, rent og ryddig hjem og kom deg tidsnok i seng. Planlegging – det er stikkordet🙂

Få barna i seng til passe tid på kvelden🛌. Hjelp de til å bli så selvstendige de kan ut fra alderen de er i – det vil spare deg for mye tid. Vekk de også i god tid om morgenen. Har de kommet tidlig nok i seng kvelden før, er det kanskje ikke så vanskelig å få de opp om morgenen, det betyr mindre stress for deg, og for barna🙂. Det som er viktig, før du vekker barna, er at du står opp og har litt ekstra tid til bare deg👩. Selv starter jeg alltid dagen med økologisk nypresset sellerijuice etterfulgt av noen yogaøvelser som vekker kroppen på en god måte. Yogaøkten trenger ikke være så lang🙇. Gjør noen strekkøvelser, pust godt og gjør også noen øvelser som er styrkende for kjernemuskulaturen. Du vil elske følelsen det gir deg. Du tar vare på deg selv, og kroppen din vil sette enormt god pris på det.

Ta deg tid til å tenke gjennom dagen du har foran deg; hva er det jeg vil oppnå i dag? Sett en intensjon for dagen✍️.

Hva med litt hverdagsluksus?

Kanskje kan du sette på rundstykker til varming i stekeovnen før du går på badet og tar en god, varm dusj og finner frem de beste hudpleieproduktene dine. Skap deg litt hverdagsluksus🛀 – unn deg selv noe godt. Du fortjener det❣️

Vær nøye med å stelle huden💆. Bruk produkter tilpasset din hud. Bruker du makeup, legg f.eks en lett og lys makeup eller det som passer for deg. Klærne har du selvsagt funnet frem kvelden før. På en, to, tre har du dermed gitt deg selv en myk, rolig og god start på dagen. Du ser fresh og velstelt ut og har tid til å stelle med barna slik at også de får en hyggelig start på dagen👨‍👩‍👧‍👦.

Rundstykkene i ovnen er klare, dekk et hyggelig frokostbord, tenn stearinlys, lag en kopp kaffe/te, sett på en rolig fin bakgrunnsmusikk – og du har med det skapt en morgenidyll som sikkert vil smitte over på resten av familien🌟. Dere er nå klare til å møte hverdagen med et smil😊.

Med dette ønsker jeg deg en god start på dagen. Husk å ta pustepauser underveis. Det er sjeldent at noe er så viktig at det ikke kan vente bittelitt😊.

Kos deg masse og jeg gleder meg til vi «ses» her igjen!

Gode ønsker fra Maria Nathalie😊

marianathalie.blogg.no
marianathalie.blogg.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *