Hudpleietips til menn

Menn har like mange fordeler ved å ta vare på huden sin hver dag, i likhet med kvinner, selv om det er en tydelig forskjell på huden til menn og kvinner.

For selv om du kanskje ikke føler eller tror at huden din har behov for pleie, trenger den både rens og fuktighet – i hvert fall hvis du ønsker å beholde ditt unge utseende så lenge som mulig. Selv om menn gjerne har mer fett i huden enn kvinner, så er ikke huden nødvendigvis mer fuktet. Dersom du ikke ønsker å eldes raskere enn jevngamle kvinner, bør du også komme i gang med anti-age-hudpleie. Mange menn har også tørrhetslinjer rundt øynene som kunne hatt godt av en runde med øyekrem daglig.

Fra naturens side har menn en tykkere hud. Dette bunner i det mannlige kjønnshormonet testosteron, som forårsaker økt tykkelse av overhuden og lærhuden, samt økt hårvekst i ansiktet.

Testosteronet øker produksjonen av oljer fra talgkjertlene som smører og beskytter huden, og at det er derfor mange menn ikke føler det samme behovet for å smøre seg med eksempelvis fuktighetskrem. Menn generelt bør bli flinkere til å tilføre huden fuktighet etter en dusj eller et bad. Om du ønsker det enkelt i dusjen, har vi 3 i 1 dusjsåpe til menn. Ansikt, kropp og til håret. Passer alle hud og hårtyper. Formelen er uten såpe og har nøytral PH.

Menn har en røffere og tykkere hudoverflate, så en god ansiktsskrubb er ekstra viktig for menn. Fjerning av urenheter og døde hudceller reduserer tilstoppede porer og innkapslet talg som kan føre til kviser og inngrodde hår. Om du i tillegg benytter deg av en ansiktsrens før barbering, vil huden og hårene forberedes til barbering, og man oppnår et jevnere resultat. Avril økologisk rensegel for menn inneholder sink-PCA som regulerer produksjonen av talg, samt beskyttende aloe vera som holder huden din ren og sunn. Formelen er uten såpe og kan brukes av alle hudtyper, inkludert sensitiv. 

Menn bør unngå vanlig barberskum som er alkalisk og tørker ut huden. Noe som kan føre til at huden kjennes tørr og stram. Bruk heller en barberkrem som beskytter huden under barbering og ikke virker uttørrende. Avril økologisk barberkrem inneholder aloe vera som danner en beskyttende «film» mot irritasjoner og sår, samt beroliger og tilfører huden fuktighet. Inneholder i tillegg bøkeekstrakt som forbedrer fasthet og utstråling av huden. 

Unngå tradisjonell aftershave siden den inneholder sprit som kan føre til at huden blir enda mer traumatisert etter barbering. Derimot er det et godt tips å bruke fuktighetsgivende aftershave balm som roer ned sår og irritert hud. Avril økologisk aftershave balm er et 2 i 1 produkt. Dens formel inneholder aloe vera og shea smør som er både fuktighetsgivende og beskyttende, noe som gjør den til en utmerket ansiktspleie. Kan brukes både morgen og kveld. 

Selv om du tror at huden din klarer å stå imot kulde og varme, trenger den litt hjelp på veien. En god fuktighetskrem hjelper huden å opprettholde sin naturlige styrke. Avril økologisk anti-age ansiktskrem for menn gjør det enkelt å ta vare på huden. Den inneholder blant annet brunalge lainaria som bekjemper hudens aldring, samt beroligende pære ekstrakt. 

For de som vil benytte seg av minimalt med hudpleieprodukter, er det ekstra viktig å bruke gode skjegg- og barberingsprodukter som gir beskyttelse til huden, samt en fuktighetskrem. Avril tilbyr økologisk skjeggolje som inneholder kaldpresset sesamolje som mykgjører og gir næring til huden og skjegget. Masser skjeggoljen inn i litt fuktig skjegg, da fordeler oljen seg bedre. Denne oljen har en lett treaktig duft. 

Du bør også passe på å bruke solbeskyttelse hver dag – selv om det er overskyet. Solen er nemlig skyld i 90% av rynkene dine. 

Takk til min sporty mann som stiller opp som modell!😍

Kildehenvisning: https://www.klikk.no/mote/menn/hudpleie-for-menn-2856333

Hudpleietips til menn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *