ØKOLOGISK HUDPLEIE

Her finner du økologisk hudpleie som er sunn og naturlig for huden. Hudpleie fra Biolyn hvor inspirasjonen bak hvert eneste produkt er aloe vera og gresk olivenolje. Kombinert med økologiske urter som er kjent for sine helbredende egenskaper sammen med noen av de beste naturlige råvarene som trives i middelhavsklimaet.

BESTSELGERE:

 

Hva er økologisk hudpleie?

Det er noen kriterier som må være oppfylt for å kunne kalle et produkt økologisk: Ingredienser, produksjon og emballasje må være økologisk og bærekraftig. Produktene skal ha et sertifiseringsstempel. Ingrediensene i økologisk hudpleie har hverken vært utsatt for sprøytemidler eller kunstgjødsel. Økologisk hudpleie inneholder heller ikke GMO (genmodifiserte organismer), parabener, fenoksvetanol, silissium, PEG, nanopartikler, kunstige fargestoffer, silikoner eller petrokjemikalier (f.eks mineralolje). Dufter og ingredienser fra dyr er selvsagt utelukket. Det er ikke dermed sagt at økologisk hudpleie kun inneholder økologiske ingredienser. Mineraler som er mye brukt er hentet ut fra leire eller vann som ikke er dyrket, og er per definisjon ikke økologisk.

Holdbarhet

Økologisk hudpleie har ikke like lang holdbarhet som hudpleie som er tilsatt parabener eller andre kjemiske konserveringsmidler. I økologisk hudpleie benyttes heller plantealkohol, oljer, urter og eller antioksidanter for å forlenge holdbarheten.

Økologisk hudpleie trenger imidlertid ikke være mildere enn annen tradisjonell fremstilt hudpleie. Har du sensitiv hud, er det best å prøve seg fram om du skal teste et nytt merke.

PureOrganic benytter økologiske merker som Biolyn og MuLondon. MuLondon tilfredsstiller alle krav for økologisk sertifisering.

De fleste merker fra Biolyn er sertifisert av ECOCERT. Der garanteres det at minimum 95% av de totale ingrediensene er naturlige eller fra naturlig opprinnelse. Minimum 95% av planteingrediensene i formelen er fra økologisk jordbruk. Minimum 10% av de totale ingrediensene er fra økologisk jordbruk. Biolyn tilbyr økologisk hudpleie av høy kvalitet til rimelige priser!

MuLondon har en rekke sertifiseringer: The Soil Association, 1% For the planet, B Corporation, Vegan Society, Leaping Bunny, PETA, Viva!, Naturewatch, Green America, Vegetarian Society, Campaign for Safe Cosmetics, og Humane Company. MuLondon bruker kun sertifiserte økologiske ingredienser når det er tilgjengelig. Fire ulike moisturisere er 100% økologiske! MuLondon bruker milde, velprøvde tradisjonelle urteingredienser, og disse produktene fungerer også for de mest følsomme hudtypene. Denne hudpleieserien er superkonsentrert og er full av aktive ingredienser.

Økologiske sertifiseringer

De 5 mest brukte sertifiseringene på økologisk kosmetikk, hud- og kroppspleie solgt i Norge, er:

1. BDIH – Sertifisert naturkosmetikk

2. Norske Ø-merket fra Debio

3. EcoCert

4. Soil Associacion Organic

5. USDA

Selv om sertifiseringene er ulike, er det en regel som gjelder for kosmetikk, hud- og kroppsprodukter som produseres, markedsføres og selges innenfor EU og EØS: Det er ikke lov å teste ingredienser og produktene på dyr.

BLOGG