Veien blir til

Veien blir til

Sminkekurs

Plutselig en dag i september, var jeg på sminkekurs! Jeg tok en kveld hos Lillian i lillisverden. Kjekt å se om jeg hadde noe å lære😉. Vi fikk egne speil, sminke og koster. Vi ble veiledet gjennom sminken fra a til å. Greit å få litt undervisning i det å bruke sminke. Kunnskapen jeg hadde fra før av var fra jeg var selvlært fra ungdomsårene på 80-tallet, da jeg pyntet meg med blå øyenskygge, tupert pannelugg, permanente krøller, rosa pusurgenser og røde månestøvler, på skolen. Ergo, jeg hadde masse å lære🙃.

Vi avsluttet kvelden med fotoshoot. Med føner og lysshow! Stor stas!

Tydeligvis fornøyd etter sminkekurs
Tydeligvis fornøyd etter sminkekurs

Egen sminkemodell

Skal det være så skal det være. Jeg ønsket å vise fram en ekte modell på forsiden, med vår sminke fra Boho og Zao. Det var en jeg tenkte på. En nydelig mørk jente, med blå øyne. Vi fikk avtalen i boks, og vi treftes nede hos Lillian. Lillian svingte penslene som om hun ikke hadde gjort noe annet i hele sitt liv, og vipps hadde vi en nymalt vakker frøken ferdig og klar for å bli knipset bilder av. Det ble mange fine bilder. Men her gjorde vi en feil, vi skulle ha brukt en ordentlig fotograf. Bildene ble desverre ikke så bra i forhold til størrelse og formater. Så webbyrået måtte mikse og trikse for å få det til å se bra ut på forsiden vår. Vi brukte disse bildene i noen måneder, men måtte krype til korset og bytte ut bildene til noe som var enklere å håndtere.

Lillian fra lillisverden sminker modellen vår
Lillian fra lillisverden sminker modellen vår

 

Lær gjerne av våre feil, en trenger ikke å måtte erfare alt selv for å lære😉. Er bare å forsyne seg av erfaringer vi har gjort. Trenger ikke henvise til kilde engang😉. Men ethvert dårlig veivalg, er et skritt nærmere visdom. Så for hver gang vi gjør uhensiktsmessige valg, blir vi bare enda klokere.

Vi hadde ennå en greie på gang! Vi hadde også valgt å ta inn økologiske baby og barne klær fra Piccalilly. Det skulle jo være så ekte som mulig der også. Så jeg fant etterhvert en vakker liten jente på 1 1/2 år som stilte opp som modell. Her hjemme hos oss.

Her vises en av våre økologiske pyjamaser
Her vises en av våre økologiske pyjamaser

Etterhvert begynte plattformen til nettbutikken å ta form! Vi kunne starte med å legge inn produkter. Den gangen hadde vi rundt 100 produkter. Reidar og jeg samarbeidet veldig godt. Han fikset bilder, og jeg la inn tekst, pris og varenummer.

Mens vi ventet på vår nye nettbutikk, kan jeg faktisk ikke huske at vi fikk inn en eneste bestilling imens vi hadde den gamle gående. Så deprimerende! Nå snakker vi om at glasset er halvtomt! Nettbutikk var ikke så enkelt som jeg hadde trodd!😧🤦

Vi tenkte at bare vi fikk denne nye nettbutikken, da ville det snu, da ville oppturen komme. Butikken vår var fire dager forsinket, men endelig! Den 4. november 2017, var den klar, og ble åpnet for kunder! Yeah, det var bare å sitte å vente på at kundene skulle strømme på🤞.

Halve forsiden. Slagordet er fra mitt kreative hode🙂
Halve forsiden. Slagordet fra mitt kreative hode🙂

Dagene gikk, og det kom ingen ordre, vi hadde god tid til å gjøre andre ting for å si det sånn. Den 27. november, skjedde det endelig noe!  Altså, det gikk 23 dager fra denne nye fine butikken åpnet til det kom inn en bestilling.

Victor fulgte med på nettbutikken i dagene som fulgte (han gjør det ennå!), og gav oss mange innspill. All ære til han som har holdt ut med oss. Vi lurte på veldig mye! For en støttespiller! Han fortalte oss blant annet om SEO, at vi måtte komme i gang med det. Det var viktig for organiske søk på Google.

Det vil si at jeg måtte søkemotoroptimalisere alle produkter, kategorier, og ikke minst MÅTTE jeg ha en blogg! Blogg var altså så viktig! Google elsker bra innhold. Men jeg mente at selv om jeg hadde en blogg, ville det ikke nødvendigvis bety at innholdet var bra. Dette med blogg stresset meg. Skrive om sminke og hudpleie, det var bare overskriften som dukket opp i hodet, så ble det punktum. Beklager å si det høyt, men det var veldig begrenset hvor mye kunnskap jeg satt inne med om det emne.

Da jeg begynte med SEO, satt jeg oppe dag og natt. Victor sa det var noe jeg kunne ta over en halvt års periode, men når jeg først begynner med noe, så er det ikke noe vits i å gi seg før en er ferdig. Gaper helst over alt på en gang. Så etter ca to uker, var jeg gjennom alt av produkter og kategorier. Det værste av alt, var at jeg syns jeg begynte å få mest dreisen på det på slutten, så jeg hadde mest lyst å begynne på nytt igjen. Men da var det bare å dra inn årene. Jeg trengte en liten pause etter denne intense perioden.🛀

November endte vi opp med 4 ordre! Og desember måned, endte vi opp med 9 ordre. Så desember var en grei måned for oss. Var tross alt dobbelt så mye som forrige mnd.

Viktig å se det positive. Er glasset halvfullt eller halvtomt? Vel, her hos meg så varierer det. Det kan være veldig halvtomt en dag, mens en annen dag er det så fullt at det renner over, selv om det bare er halvfullt 🤔  Hæ?

Vi runder av med et visdomsord:

«Legg fra deg tristhet og melankoli, livet er vennlig og kort. Vi har bare her og nå, så nyt det»

-Federico García Lorca-

Forsåvidt et fint visdomsord. Men samtidig får jeg en bismak også. Jeg kjenner flere nære personer som lever i sterke smerter daglig. Jeg kan ikke bare fortelle de at livet er vennlig, så nyt det, og legg fra deg tristhet.. Nei, det går ikke. De har en større prøvelse med å se det glasset halvfullt. Jeg beundrer virkelig at de er så positive som de er. Sender dere alle gode tanker med ønske om bedring og god helse💖

1000 takk for at du tok deg tid å lese blogg innlegget mitt. Håper vi sees neste torsdag igjen. En ting! Jeg blir så utrolig glad for alle kommentarene jeg har fått i tidligere innlegg. Så 1000 💖 takk🙂

2 thoughts on “Veien blir til

  1. Maria Nathalie Thomas says:

    Du skriver så fint, og for å være helt ærlig; jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Jeg startet selv opp en nettbutikk en gang, og det var langt fra full trafikk og mange kunder fra dag 1. Det tok tid å bygge seg opp. Tid og frustrasjon, men samtidig gøy og lærerikt. Stå på, fine deg. Du har fine produkter og fin profil. Dette kan ikke annet enn å bli bra :)))

    • Simone Kristiansen says:

      1000❤️takk Maria😊. Det har blitt mange opp og nedturer, men jeg er blitt bedre og bedre på å håndtere dem. Det er noe jeg virkelig vil få til, og da må jeg bare stå på! Du har jo mye erfaring fra det jeg er gjennom nå. Tusen takk for at du er så snill og hjelper oss videre på veien, og heier på oss. Og ikke minst hjelper oss å skrive de flotte blogginnleggene for oss😍😍😍😘😘😘

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *