PureOrganic blir født

PureOrganic blir født

PUREORGANIC BLIR FØDT

Jeg husker denne tanken og ideen som poppet opp, begynte en liten stund før julen 2016. Det var ikke noen drøm jeg hadde båret på i mange år. Ikke mange ukene heller for den saks skyld🤔. Min drøm dreier seg mer om å kunne arbeide selvstendig, styre mine dager selv, ha en god inntekt som jeg kan ha råd til å leve et liv hvor jeg ikke trenger lure på om vi har penger til regninger og mat. Men også til å nyte opplevelser som koster penger, og være raus mot andre som kan ha nytte av vårt overskudd. Det har jeg bestemt meg for, får vi mye overskudd fra bedriften vår, så skal vi yte til noen som ikke har det så bra som oss.

Allerede i 2018, så tenkte jeg at vi skal gi 1% av omsetningen til PureOrganic til en norsk dame, som bor i Spania, og som driver et rescuesenter for dyr. Hun er så hardtarbeidende, og superengasjert i dyrene🐈🐕🐦🐴. Jeg har virkelig sansen for henne. Hun heter forresten Rakel.

Dere kan følge henne her på Facebook – Pelsenglenes redningssenter

Vi går absolutt ikke med overskudd i 2018.. haha.. men 1% av omsetning kan vi avse.

Nå spora jeg av her.. beklager, det jeg skulle fortelle videre var at hvordan vi, eller jeg skulle få ordnet meg slik at jeg kan være selvstendig på denne måten jeg ønsker?👣

Reidar var sykemeldt, og vi hadde en del tid hjemme sammen. Så vi begynte å drodle sammen, utvekslet tanker og meninger. Hva skulle vi selge, hva skulle butikken hete, hvordan skulle vi få laget nettsiden. Vi hadde noen penger på sparekontoen som vi kunne bruke til å få kjøpt inn et lite varelager.

Siden det var jeg som i hovedsakelig skulle drifte denne butikken, så måtte det bli noe jeg brenner for, og det er økologiske produkter, økologisk produksjon. Min tro, min mening er at det er det beste for både mennesker, dyr og jordkloden. Jeg har lest en del om så mange mennesker som produserer vårt forbruk, hvor grusomt de har det på arbeidsplassen, til fordel for oss som liker å handle mye og billig.

På den andre enden av skalaen har mennesker som produserer økologisk det mye bedre på sin arbeidsplass. De blir ivaretatt for den menneskeverden det er å være et menneske. Så å drive nettbutikk basert på bruk og kast mentalitet, det kunne jeg ikke stå for. Derfor måtte det være noe som hadde med økologisk å gjøre!🌱

Vi googlet endel rundt. Det gikk mange timer til å sitte å surfe, og vi endte opp med at det skulle satses på hudpleie og sminke.

Jeg har også veldig sansen for økologiske babyprodukter. Så jeg gjorde noen undersøkelser videre inne denne sjangeren. Da fant jeg «Piccalilly», som produserer baby og barneklær. Et selskap fra England, men som har produksjonen sin i India. De har en utrolig gjennomsiktig produksjons prosedyre. På siden deres står det mye informasjon om hvordan alle produksjonsleddene deres fungerer. Jeg er så imponert, og de ønsker jeg å spille på lag med.

Jeg ønsker å være en person som også kan bidra til at de menneskene bak produksjonen skulle kunne leve et vanlig liv (og ha en normal arbeidsdag). Så kontakten ble opprettet med Piccalilly, og vi fikk åpnet konto som deres forhandler.

Arpita, fra Piccalilly fabrikken i India
Arpita, fra Piccalilly fabrikken i India

Les mer om Arpita og fabrikken her

Vi fikk også være forhandlere for en norsk grossist, men da blir det med et fordyrende mellomledd, siden de har agentur på endel merkevarer. Men det var greit, ihvertfall for en stund. Jeg ønsker heller å ha direkte kontakt med leverandør og importere varer selv. Men det kunne komme på et senere tidspunkt.

Videre trengte vi jo selvsagt en nettverksplattform! Googlet rundt etter det også, og fant 24 Nettbutikk. Fra dette systemet kunne vi sette opp nettbutikken selv, og betale en mnd avgift. Oi, så mye jobb. Reidar var skikkelig handy mandy💪👏, han ordnet det meste med å bygge opp nettsiden.

Det var heller ingen lett oppgave å finne på navn! «Hva skal babyen hete lissom?» Det er jo ikke lett, noen ganger trenger man å oppleve og å se babyen før man kan finne på et navn som kler en. Men fra akkurat den prosessen husker jeg heller ikke så mye, jeg var nok i en slags «ammetåke»! Men ihvertfall, så fant vi på et navn som kunne minne noen om rent, grønt, miljøvennlig og økologisk, håper jeg ihvertfall! Så det ble PureOrganic.no  – hva syns dere? Jeg syns det er så søtt!💖

Logo måtte vi jo også ha. Der gjorde Reidar en superbra jobb! Han fant og fikset denne logoen på en gratis nettside. Helt suverent! Den er vi så fornøyde med! Om dere titter på den, så ser dere to hender som ligner et tre, og stjerner som former krona på treet. Åh, som jeg elsker den logoen. Den passer oss midt i blinken.🌟

Det ble sendt mail til de som skulle være vår sminke/hudpleie leverandør og forhørte oss litt om hvordan det var best å bestille, i forhold til antall av hvert produkt. Vi ble anbefalt to produkter av hver. Det skulle være en god start til å begynne med. De merkene vi begynte med var BOHO og Zao, noe fra Terre Doc, samt noe fra hudpleiemerket Mille Ulivi. Vår første bestilling kostet oss 19504,-  u/mva.

Egentlig veldig kult! For denne summen har du et varelager, som vi kunne fylle nettbutikken med. Ingen kan jo se når de er inne i en nettbutikk hvor mye av hver artikkel som er på lager. Hadde det vært en fysisk butikk hadde det sett temmelig tomt ut! To produkter av hver sort. Men bak en dataskjerm så det ut som vi hadde fylt godt opp.

Vår første bestilling
Vår første bestilling

Det ble lagt inn bilder og tekst, og smått om senn ble nettsiden klar for lansering. Terminen nærmet seg, og vi hadde bestemt at på 43 års dagen min, den 9. april 2017, skulle fødselen til PureOrganic skje💑. Vi hadde ikke fortalt det til noen, det kunne jo hende at dette ble til et prosjekt som vi ikke ville greie å fullføre, så vi syntes det var best å holde tett om det. Det er nemlig typisk meg, å gå halvveis til målet, så bestemmer jeg meg for at «nei, dette er ikke noe for meg, vi skipper dette» Men samtidig når jeg går inn for noe, så er det alt eller ingenting imens det står på. Det er igrunn ikke noe mellomting her i går´n! Er det flere som kjenner seg igjen??

Samtidig skal det nevnes at jeg det siste året har blitt veldig bevist på å bevege meg framover i motstandsfaser. For når jeg gjør det, endrer tilstanden og situasjonen seg underveis, oftest til det bedre. Om ikke til det bedre, så har det hvertfall vært rom for vekst, utvikling og erfaring👊.

Vår aller første bestilling, kommer jeg aldri til å glemme. Det var nemlig en venninne gjennom mange år som bestilte av oss! Yeah! Så vi reiste hjem til henne med den første ordren i ekspressfart!🏇

Vår aller første kunde!
Vår aller første kunde!

Hvordan tror dere det gikk videre? At bestillingene kom ramlende inn som perler på en snor? Stille som i graven? Eller humpetidump? Dette skriver jeg mer om neste uke. På gjensyn!

Et visdomsord på slutten

💚Vi ble gitt to hender for å holde, to hender for å gå, to øyne for å se, men hvorfor bare ett hjerte? Fordi det andre ble gitt til noen andre. For oss til å finne💚 Denne får meg til å tenke på mannen min, kjæresten min, samboeren min, min sjelevenn – som gir meg plass til å utfolde meg selv💑

PureOrganic blir født

10 thoughts on “PureOrganic blir født

 1. Maria Nathalie says:

  Så fint skrevet, kjære deg. Jeg kjenner meg igjen både fra da jeg selv på et litt impulsivt grunnlag startet butikk og nettbutikk, men også dette med «alt eller ingenting». Er det «alt» da er det virkelig ALT og full fres – non stop :))
  Er så glad for at dere støtter rescuesenteret for hunder. Enda en god grunn for å handle hos PureOrganic. Tenk så glad de blir når de får en økonomisk gave. Kan tenke meg at det kommer veldig godt med.
  Gleder meg til neste innlegg! Ønsker deg en god dag!

  • Simone Kristiansen says:

   1000 takk for alltid så koselige tilbakemeldinger😘. Helt plutselig traff vi hverandre på FB boost i dag😀. Utrolig hyggelig å treffe deg❣️ Ønsker deg en fin dag videre❣️

 2. Lene Marie Appel says:

  Nå kom jeg meg inn 🙏🏻 Skjønte aldri det der link i bio🙈 nå har jeg lest fra a til b😉 og ser frem til C. Så flinke dere er. Og jeg vet jo hvor rause dere er. ❤️ Tenker ofte på den tiden når ting skjer og tankene må jobbe. En dag skal jeg teste produktene. Er inne å titter innimellom og leser om de. Digger jo sånne produkter. Og syns dere er tøffe💪🏻 Mye jobb bak nettbutikk. Mye mer enn en trur når en starter. Stort marked der ute i nettverden🌎 Så stort Grattis til dere og tror dette kommer blir bra. Klem❤️

  • Simone Kristiansen says:

   Åh, så hyggelig Lene Marie❣️ Det har vært mye mer jobb enn jeg hadde trodd på forhånd. Det føles som jeg svømmer i gjørme til tider🤓. Men det er bare å fortsette, så blir det bra🍀. Koser meg så mye med dette også. For dette er et resultat av et godt samarbeid, og mange timer😊. Klem tilbake❣️

 3. Camilla Bjerkelund Sydseter says:

  Jeg er jo så stolt av deg/ dere! Så heldig som er jeg er, har jeg jo vært å fulgt dere med i fra starten. Husker du nevnte i det små, at dere hadde så lyst til det her. Du var så usikker, tenk om du ville misslykkes. Som jeg sa til deg, det vet du ikke føre du prøver🙏🏽 Du var veldig hemmelighets full,det skal sies. Men når du hadde virkelig tatt det store stege og åpnet nett butikk . Jeg var så stolt og ikke minst så glad på dine og deres vegne 💚☘️🌿 Ny bariere er tatt , mye flotte produkter som dere selger. Som flere vil få øynene opp for, gi det tid. Så er det flere her ute som ser dere ☘️💚🌿 Gøy å lese bloggen din, gleder meg til neste blogg lesing 😍😘 Mange klemmer fra meg 😘

  • Simone Kristiansen says:

   Åh💗, alltid så støttende💗. Deilig å ha en venn som deg. Det kommer godt med💓.
   Jeg kjenner jo meg selv, og vet hvor fort jeg kan ombestemme meg, så da var det lurt og ikke si så mye🙊. 1000❤️takk for hyggelig tilbakemelding. Stor klem til deg😘😘

 4. Eva says:

  Hei Simone,
  Veldig interessant lesning.
  Artig å høre hvordan det hele startet, og fortsettelsen av historien høres spennende ut.
  Gleder meg til den 🙂
  Veldig flott nettbutikk har dere fått til, mange gode merker og produkter!

  • Simone Kristiansen says:

   Hei Eva🙂, så hyggelig det var å høre fra deg igjen🙂. Jeg setter pris på en så koselig tilbakemelding😍. 1000💓takk😘😘

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *