Just Friday

Just Friday

– en tid for stillhet og omtanke 

Denne gang kommer Maria Nathalie med sine koselige førjulstips som handler om å hoppe av fra stresset og heller bli en del av «beeing» than «doing».

29. november 2019 kommer vi til å handle for 3,8 milliarder kroner, ifølge prognoser fra Virke. 

Black Friday, den dagen som omtales som en av de viktigste for handelsstanden.

Du har sikkert fått mange fristende tilbud sendt til både e-post og mobil i flere dager allerede. Så gode tilbud at det nesten vil være dumt ikke å haste av sted og la seg rive med. 

Men hva med å stoppe opp litt? Tenke over hva det er vi egentlig holder på med. 

Vi lever i en verden hvor det er mennesker og dyr som lider, der de ikke har nok til å dekke de helt livsnødvendige behov. Mens vi her i overflodssamfunnet stresser avgårde og skal karre til oss ting og tang til helt latterlige priser – ting vi, stort sett, absolutt ikke trenger. 

Til hvilken pris? Ser du litt større på det, hva koster kjøpefesten egentlig? Det er kanskje ikke så billig likevel? Hva er det vi egentlig betaler med? Svaret er bærekraft og miljø.

I PureOrganic ønsker vi å bidra til at samspillet mellom menneskene, dyrene og miljøet balanseres og ivaretas på best mulig måte. Vi er veldig takknemlige for hver og en av dere som velger å handle hos oss. På den måten kan vi medvirke til at forbruket styres mer i retning av økologiske, samvittighetsfulle produkter som i alle ledd er snille mot miljøet, menneskene og dyrene.

Julehandel med omtanke

Vi velger ikke å delta på Black Friday. For det første er det vanskelig for vår lille nisjebutikk å konkurrere med de store butikkenes tilbud, men like viktig er det at Black Friday ikke samsvarer med vår profil.

Som i fjor, så i år, vil vi donere bort 1 % av årets omsetning til en organisasjon, og du kan være med å bestemme hvilken organisasjon dette skal bli. Følg med på vår FB og IG side for oppdatering.

En mindful pustepause

Hva med å ta noen dager fri fra den elleville kjøpefesten før jul? En liten pustepause. Apropos, la oss stoppe opp et øyeblikk – legg merke til at i det du har pustet ut, er det et tomrom. Vær litt i det tomrommet og kjenn på stillheten, og din egen form for væren akkurat der og da. Kjenner du at det er stress inni deg? Fortell deg selv at du velger å gi slipp på stresset mens du puster rolig og avslappet. Da gjør du plass til mer ro i kroppen:)

Julehandel og overdrevet forbruk er ikke bare lite bærekraftig for miljøet, men også for privatøkonomien egen helse og velvære.

Gjør noe som er godt for deg og de rundt deg. Invester i tid, stillhet og omtanke. Det behøver ikke koste mye.

25 forslag til koselige førjulsaktiviteter:

– for lavere skuldre og med omtanke for miljøet og lommeboken

 • Håndskrevne julekort. Det må være noe av det beste du kan få i postkassen – en personlig julehilsen!  
 • Lag en julespilleliste med alle julefavoritter. Last Christmas og All I Want for Christmas Is You  🎶
 • Besøke julemarked og juleutstillinger. Skal du først handle, finner du mye unikt og spennende her!
 • Gå på kino! Det er flere MUST SEE julefilmer på kino nå. Perfekt for julestemningen!
 • Løpeturer ute i naturen. Følelsen etter en løpetur må oppleves. Utrolig godt for både kropp og sjel – ekstra pluss er det at du med god samvittighet kan kose deg litt ekstra i julen uten at… Ja, du vet! 
 • Gåturer, også! Samme gode effekt som løping.
 • Arrangere juleverksted med kongler, kvister og granbar fra skogen.  
 • Inviter noen gode venner på julegrøt. Gjør det enkelt. Grøt, julegløgg, mandel og en marsipangris. Det er så hyggelig!
 • Hva med en god, gammeldags julevask i stuen. Planlegg og gjør det til en hyggelig aktivitet. Sett på musikk, dans og syng høyt 🎤 Det er ingen som bryr seg. Alle er opptatt med juleforberedelser.
 • Inviter til pepperkakebaking hvor alle tar med litt hver. Husk julemusikk! 
 • Lag en hjemmelaget julegave! Hva er vel mer hyggelig å få enn en gave som noen har laget spesielt til deg! Kanskje noen hjemmestrikkede, gode sokker 🧶
 • Rydd i klesskap og bod. Har du noe du ikke bruker, noe som kanskje ikke passer lenger? Selg eller gi det bort på Finn! Det kan bli fine julegaver for andre. 
 • Lag en julekalender med positive, gode ord til deg selv eller andre. En kalender som koster lite, men som gir ekstra mye.
 • Fyll en kurv med matvarer og gi til en som trenger det. En du vil glede litt ekstra. Det beste som finnes er å gi til noen som ikke forventer å få noe ♥️
 • Skriv små lapper eller kort med hyggelige, oppmuntrende ord. Legg igjen “over alt” – på bussen, kafeen, venterommet, bilruten osv. 
 • Nostalgiske julelenker. Klipp og lim. Lag deg lange, fine lenker du kan pynte opp julehuset med. 
 • Hodelykttur i skogen. Veldig spennende for store og små, og friskt og godt! Ikke glem kakao når dere kommer hjem igjen med røde kinn og allerede er i gang med å planlegge neste hodelykttur.
 • Dikte koselige vers som du kan skrive på til- og fra-lapper. Tenk så koselig det må være å få (og gi!)
 • Scrapping. De fineste julekortene lager du selv.
 • Snølykter. Har snøen kommet der du bor? Lag snølykter! Lag flere og se hvor fint det blir i hagen med de lysende kunstverkene når kvelden kommer.
 • Hjemme-SPA. Gi deg selv en dag med god velvære. Du vil stråle og andre vil kjenne at du har hatt en fin dag og har masse god energi å gi 💅🏼
 • Finn frem pleddet i sofaen og den boken du lenge har hatt lyst til å lese. Lag en kopp varm te og kos deg!
 • Planlegg julegaver. Husk! Du trenger ikke kjøpe ting. Hva med å gi bort litt tid? Barnevakt, ryddedag på loftet til bestemor, vaske vinduene til mamma, skifte dekk på bilen til pappa, tur i skogen med kakao og grille mat på bål sammen med tantebarna
 • Invitere noen gode venner hjem til pepperkaker, gløgg, julemusikk og julequiz. Første quiz-spørsmålet får du her: “Når kom det første juletreet til Norge?” Svaret er: 1822 🤓
 • Bli helten i nabolaget. Lag noe godt til fuglene! Heng fuglematen høyt opp i et tre. Fuglene vil elske deg og du får nyte synet av matgildet utenfor vinduet. Ikke glem å fortsette med å gi fuglene mat gjennom hele vinteren!

Enten du velger kjøpefest eller ei, unn deg en dag eller noen timer hvor du gjør bare det som føles godt for deg. 

Med god planlegging får du kanskje gjort unna julehandelen på en dag eller to, og den koselige førjulstiden kan nytes med familie og venner, med lukten av jul og de fine julelysene som lyser opp i mørketiden.

Ha en god førjulstid ♥️

Hilsen fra
Maria Nathalie

marianathalie.no
marianathalie.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *