Selverkjennelse

Lama, fotograf Marianne Høili

Fikk lyst å skrive et blogginnlegg om meg selv stående midt i et virvar av økologisk sminke, hudpleie, baby klær, smokker, tåteflasker osv…

Hvordan har det seg at jeg valgte denne sjangeren til vår nettbutikk? Jeg føler meg ikke alltid så økologisk når jeg sammenligner meg med andre økologikere.. Det er mye jeg mangler.. Er det intr å sammenligne seg? Både ja og nei.. syns jeg hører en stemme over skuldra som sier, hvorfor skal du alltid sammenligne deg med andre? Du trenger ikke det, du er deg. Ferdig med det. Sånn fungerer det i teorien, men ikke alltid i hverdagen. Blir mange tanker i løpet av en dag. Hvertfall i mitt hue. Kanskje derfor jeg ble tidlig gråhåret også 😉 Joda, jeg er veldig opptatt av økologisk, og ønsker at tilbudet til forbrukere skal øke, samt bli rimeligere så flere vil ta, i mine øyne, det rette valget. Det er der jeg stopper opp en halv igjen, og tenker, hvem definerer rett og galt? Så må jeg gjøre meg noen tanker rundt det.. mens jeg gjør det, så kan jeg faktisk kjenne at håret gråner mer og mer.

Jeg som forbruker, er jo ikke alltid så økologisk av meg selv.. jeg er super super nøye på hva jeg smører på kroppen min, da tenker jeg som så at wow! Denne huden, er jo helt fantastisk, vil ikke skuddsle og føye til noe gift på huden min, som trekkes inn i blodet mitt. Fysj a meg.. æsj, noe så ekkelt.. har jeg ikke økologisk såpe f.eks i dusjen, da prøver jeg heller å skrubbe meg selv så godt jeg kan med bare vann.

Samme med vaskemiddel. Vil for all del ikke sove i sengetøy som er vasket i kjemikalier! Tenk hva alle de kjemikaliene kan forårsake i vår eneste kropp! Selvfølgelig det samme med klærne vi bruker. Nei fysjameg.. ingen giftstoffer på denne huden, den fortjener jo bedre enn det.

Men det gjør jo også nytta si når økologisk vaskemiddel skylles ut i vannsystemet. Da har jeg god samvittighet. Så der rekker jeg jo mange økologikere til knærne, eller kanskje til låra.

Hva med mat? Der er jeg jo på langt nær så flink. Skjønner ikke hva det er med tankegangen min som unnskylder bruken av ordinær mat, mye kjøtt, særlig rødt, uff.. tror faktisk på at det er helseskadelig til og med, med så mye forbruk som vi har. Og velger heller ikke økolgoisk kjøtt, det koster jo to kameler. Men oppi det hele så kjøper vi litt økologisk mat i ny og ne.

Drikker altfor mye brus gjør jeg og.. Nei og nei.. jeg blir flau jeg.. og attpåtil lettbrus, med ASPARTAM! Oh my God!! Jeg er som er så økologisk!? Fy skamme seg!

Gjenbruk og forbruk, eller minimere forbruk er jeg veldig opptatt av. Trenger jeg noe, ja da kjøper jeg det. Men kjøper ikke noe om jeg ikke trenger det. Det er sløsing av penger, og skikkelig miljøforurensing. Ser plastproblematikken rundt om i verden nå, fordi vi er så sinnsykt glade i å handle, og handler mer enn vi gjerne trenger. Så sitter det noen fattige land og mennesker med skjegget i postkassa.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Send en tanke til de som produserer produktene dine, det er faktisk mennesker, selv om vi ikke ser de eller har omgang med de. De er like mye verdt som deg og meg. Men de har det som oftest ikke like bra som hverken deg eller meg. La oss alle hjelpe til for å bedre noen menneskeliv. Velg så ofte du kan økologisk. Da kan man også være trygg på at arbeiderne har et mye bedre arbeidsforhold. Samt at vi sparer kroppen vår for hvertfall noen giftstoffer. Vet at mange mener det ikke har noe å si med de giftstoffene vi får i oss, at de er innafor verdigrensene.. men i mitt hue så er det såå logisk at ulike mengder gift påvirker kroppen i mer eller mindre grad.  Ikke en eneste sjel kan få meg til å endre tankegang der.

Se på jordkloden, hvordan den takler all gift og drit som blir sluppet ut. Den blir sykere og sykere den også, og den tar med seg dyrene i dragsuget i samme løp. Det er en grense for hva Jorda, dyra og kroppen vår kan takle.

Oj, nå ble dette innlegget mer og mer alvorlig ettersom det strakk seg ut. Det var ikke helt meningen 😉

Takk til dere som orket lese hele, kommenter gjerne i kommentarfeltet. Det hadde jeg satt veldig stor pris på! 🙂

Grip dagen! Elsk deg selv, og vær den du er, for det er vanskelig å være noen andre 🙂 <3

Simone

Jeg har vært så heldig å fått kopiere bildet av denne flotte lamaen, av fotograf Marianne Høili.

Selverkjennelse – Blogginnlegg

 

 

 

2 thoughts on “Selverkjennelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *