Vår visjon…

Vår visjon – miljøvennlige kvalitetsvarer som er med på å skape rettferdighet blandt arbeidere.

Når disse forholdene ligger til rette, er det derimot vanskelig å konkurrere på pris blant våre konkurrenter. Så når en kunde skal handle, må en velge hva som er viktigst for en selv.

Det er ikke alltid lommeboka tillater å handle etisk riktige varer, selv om hjertet sier at det vil man gjøre. Noen ganger må man prioritere etter innholdet i lommeboka, og noen ganger har man muligheten til å prioritere mer «rettferdig».

Slik er det med meg selv også. Noen ganger har jeg mer romslig økonomi, og da kan jeg tillate meg å handle inn mer økologiske matvarer f.eks. Men andre ganger, så forteller lommeboka meg at jeg må handle inn varer til rimeligere priser. Men til syvende og sist handler det nok mest om prioritering.

Men aller best har jeg det med meg selv når jeg handler økologisk. Det føles best. Da har jeg gjort noe bra for andre og noe bra for meg selv. Og selvsagt miljøet, naturen og dyrene! Den er alltid viktig å huske på, og ta hensyn til🍀.

De tre bokstavene KMR:

Kvalitetsvarer – er i seg selv mer miløjvennlig, det varer lenger, det blir ikke noe bruk og kast produkt🍀.

Miljøvennlig – tar vare på jordsmonnet, bruk av naturgjødsel, ingen sprøytemiddel og kjemikalier som blir tilsatt. Mindre pløying, og dermed mindre erosjon som forsvinner ut i bekker og forurenser vannet. Mange bekker gror til og med igjen hvor det forekommer mye erosjon pga pløying av jorda. Dette fører til for høyt næringsinnhold som renner ut i vannet. Vannet blir da for surt, og dyrene som lever i vannet dør og forsvinner. Mye av kjemikaliene som blir brukt underveis i produksjonen, tilfaller varene vi konsumerer🍀.

Rettferdighet – hvordan definere ordet rettferdig? Jeg ønsker at alle skal få lik mulighet, at det er en rettferdig fordeling av naturressurser. At alle mennesker skal bli behandlet med respekt, og kunne få dekket sine grunneleggende behov. Mange steder i verden er det slik at det er stor utnyttelse på arbeidsplasser, barnearbeid, veldig lange arbeidsdager, ingen rettigheter. Og i tillegg at de mottar en fryktelig dårlig lønn. Ofte så havner disse produktene som de lager, her i vesten. Er dette en rettferdig måte å være med på å behandle medmennesker på? For det er vi med på å støtte opp om, når vi handler inn disse billigproduktene vi kjøper veldig mye av. Er dette respektfullt? Dette er verdt å tenke over. Ofte så gjør vi mye på automatikk, men nå begynner vi å blir så opplyste om denne problematikken at vi bør stoppe opp en halv, og granske oss selv litt. Om dette er noe vi vil være med på å bidra. Eller vil vi være med på å gjøre en positiv forskjell for andre? Selv om de bor på den andre siden av jordkloden, så er de mennesker akkurat som oss, og hva er det vi higer etter alle sammen? Jeg kan svare for meg selv, og det er god livskvalitet. Det er nr.1 på min liste. Og heldig er jeg som har alle muligheter for å leve livet utifra en god livskvalitet ❤️ Men det er ingen selvfølge, og jeg tar det ikke for gitt. Jeg er bare veldig veldig takknemlig for at jeg har det slik🍀.

Jeg ønsker at flere skal ha god livskvalitet, for urettferdighet stikker dypt i mennesker. Og misunnelse kan føre til situasjoner som ikke er bra. Dette gir dårlige ringvirkninger, akkurat som hvis vi hjelper flere til et rettferdig liv, så gir det gode ringvirkninger❤️.

Forsiden til PureOrganic.no kommer du til her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *