Enkle tips til hjemmespa

Enkle tips til hjemmespa

HjemmeSPA

En herlig deilig hjemmespa hilsen fra Maria Nathalie

Ute er det mørkt, grått og trist. En novemberdag på sitt aller gråeste. Selv synes jeg denne tiden kan være litt tung, men samtidig har vi den koselige julen å se frem til. Litt ambivalent med andre ord🙂. Det er sikkert delte meninger om det at butikkene starter tidlig med jul, men personlig synes jeg de julepyntede butikkvinduene lyser opp og gjør det litt koseligere når det ellers er litt mørkt og trist ute. Dette er definitivt den hyggeligste tiden av året å vindusshoppe!

Her for et par dager siden våknet jeg opp med en sånn litt under gjennomsnittet god dag. Skikkelig høstdeprimert i kropp og sinn, for å være helt ærlig. Da kan jeg velge å gå rundt å være skikkelig høstdeprimert eller jeg kan prøve å snu dagen til det motsatte.

Lucky me! For noen dager tidligere hadde jeg fått tilsendt en fantastisk fin pakke med deilige velværeprodukter fra PureOrganic. Så i stedet for å gå rundt å være trist og lei, lagde jeg meg heller en superdeilig hjemmeSPA dag! Det var godt, det! Høstdepresjon, hva er det, liksom🙂?

Sånn som dette kan en hjemmeSPA dag se ut:

Enkle tips til hjemmespa

Sett på en deilig, beroligende musikk. Jeg pleier å finne frem rolig, relaxing musikk på YouTube som står og spiller uavbrutt i mange timer, og jeg lar musikken bare få spille i bakgrunnen på et behagelig lydnivå. Kok deretter opp vann og lag deg en stor kopp varm te (kaffe går sikkert bra, men etter ayurvediske prinsipper vil jeg heller anbefale en god urtete). Tenn noen levende lys. Anbefaler saltlykter, men andre lys gir også fin stemning. Finn frem et blad du har gledet deg til å lese, eller en god bok. Jeg vil ikke anbefale aviser eller lignende – der er det ofte så mye vondt å lese. Pass på at du fyller deg selv med gode inntrykk – velg det som føles bra for deg.

Dry brushing

På ayurvedisk vis starter jeg med dry brushing, eller Garshana som det egentlig heter. Dette er en fin detox for huden. Du får fjernet døde hudceller, men det viktigste er at det hjelper å få fart på blodgjennomstrømmingen og lymfesystemet. Det er også bra for å motvirke celuitter! Du tørrbørster huden med en god naturkost i retning hjertet. Hele kroppen unntatt de mest sensitive hudområdene som f eks i ansiktet (her finnes det andre gode produkter du kan!).

Lang, god dusj! 

Etter dry brushingen trenger du en dusj. Unn deg selv en lang, deilig dusj. Jeg var så heldig å ha fått tilsendt en deilig dusjsåpe fra PureOrganic. Økologisk dusjsåpe med aprikos. Noe så fantastisk! Den lukter så godt og føles så deilig at den vil jeg virkelig anbefale! Perfekt gave å gi bort og en enda mer perfekt gave å gi til deg selv. Stor, god flaske og drøy i bruk.

I ayurveda anbefales det at du veksler mellom varmt og kaldt vann i dusjen før du går ut av dusjen. Det sies at det skal være bra for bl a blodsirkulasjonen, men det beste med det må være hvor friskt det føles. Anbefales!

Hårpleie

Jeg vasker håret med en pleiende shampoo som passer mitt hår. Når jeg var så heldig å ha fått tilsendt den deilige, økologiske shampooen. med granateple, kamelia og honning, var det selvfølgelig den jeg brukte denne dagen. Mmmm den lukter så godt og føles fantastisk! Litt mer flytende konsistens enn «vanlig» shampoo, men for meg betyr det egentlig at den er mer drøy i bruk. Det virker i hvert fall sånn for meg🙂. PureOrganic har flere typer shampoo som passer for ulike hårtyper. Jeg brukte den som er tilpasset farget hår.

Deretter avsluttet jeg med denne fantastiske hårkuren – økologisk hårkur med mango 💗 Passer perfekt til hår som trenger en god kur. Mitt hår har blitt «herjet» mye med opp gjennom årene🙂. Mye styling, farging og diverse. Elsker hårkurer, og denne fra Avril fortsetter jeg gjerne med. Håret får tilbake glansen og ser også friskere ut. Nydelig lukt har den også!

Kroppsolje

Ayurveda er viktig for meg, men jeg har tilpasset den mer enn 5000 år gamle ayurvediske helsefilosofien til hva som passer meg best uten at det nødvendigvis skal gi noen dårligere effekt. I følge ayurveda bør du smøre deg inn med en god olje, f eks kokosolje, olivenolje eller sesamolje etter Garshana (dry brusing) og dusjing. Varm gjerne oljen litt så den ikke er helt kald når du smører den på huden. Jeg bruker de tradisjonelle ayurvediske oljene ofte, og jeg liker de veldig godt, men jeg har den siste tiden i hovedsak brukt den økologiske kroppsoljen jeg har fått fra PureOrganic. En fantastisk deilig kroppsolje med solsikkeolje og arganolje. Etter min mening er den minst like bra å bruke som de mer tradisjonelle ayurvediske oljene. Jeg har i hvert fall funnet min favoritt og som jeg tidligere har skrevet om i dette blogginnlegget, står jeg fremdeles inne for hva jeg mener om denne fantastiske, deilige kroppsoljen ❤. Bruk den med god samvittighet, både for dyrene, miljøet og deg selv.

Jeg har ikke testet den, men jeg vet at PureOrganic selger en økologisk kokosnøttolje som kan brukes på hele kroppen. Du finner den HER! Jeg skal prøve den en gang også, men den oljen jeg har brukt hittil fungerer helt utmerket. To gode oljer å velge mellom her, altså🙂.

Fotpleie

fotpleie

På ekte ayurvedisk vis har kroppen blitt vekket «til live» og huden har fått en god, deilig detox- og velværebehandling. Neste på programmet hjemmeSPA er et fotbad med deilig fotsalt i, og en god bok. For her kan du sitte en stund, i hvert fall hvis du starter med litt varmt vann slik at fotbadet ikke blir kaldt med en gang. Jeg elsker følelsen av nystelte føtter. Start med et langt fotbad med deilig salter i, gå deretter forsiktig over med en fotfil og fjern hard hud. Avslutt med en god fotkrem.

Jeg har ikke testet fotpleiepoduktene til PureOrganic, men det skal jeg jammen meg snart gjøre! Med forbehold om at jeg ikke har testet produktene ennå, så vil jeg likevel tipse om følgende: Etter et godt, langt fotbad; smør føttene inn med denne fotskrubben. Skrubb litt forsiktig og skyll føttene. Vurder om du også trenger å gå over med en fotfil. Påfør deretter en god fotkrem. Jeg gleder meg til å teste ut denne: en økologisk fotkrem fra Avril. Smør godt inn!

Selv er jeg ganske så raus med fotkremen, men jeg har en tendens til tørr hud. Dessuten synes jeg velstelte, nysmurte føtter er så deilig!

Ta på noen gode bomullssokker og la fotkremen trekke godt inn og mykgjøre huden godt.

Ansiktspleie

Gode rutiner for ansiktspleie er viktig. I tillegg er det så godt å få renset ansiktshuden godt enten det er før du skal legge deg eller om det er for å starte en ny dag. På denne hjemmeSPA-dagen min hadde jeg et godt utvalg av deilige, økologiske ansiktsprodukter fra Avril som PureOrganic sendte meg ❤.

Jeg startet med Avril økologisk ansiktsskrubb. Jeg skal være helt ærlig (noe jeg pleier å være🙂) Dette er den ALLER BESTE ansiktsskrubben jeg noensinne har prøvd! Så «lett og myk» (vet ikke hvordan jeg skal få forklart det bedre), men samtidig forsiktig exfolierende på huden. Den er bare helt skjønn. Mild og god lukt og etterlater huden myk og god. Andre ansiktsskrubber jeg har brukt tidligere har etterlatt huden sånn ca et nummer for liten, men det gjorde ikke denne. Anbefales varmt!

For å gjøre opplevelsen om mulig enda bedre fortsatte jeg med en ansiktsmaske, Avril økologisk oppstrammende ansiktsmaske. Bestående av bl.a økologisk shea smør og rose blomstervann. Nok en god favoritt. Lett og tynn i konsistensen, og den stivner ikke til på huden slik andre ansiktsmasker jeg har brukt tidligere. Lett og delikat duft. Altså, nok en MUST HAVE! Huden etterlates myk og god. Du kan nesten kjenne at den har fått tilført god næring. Ansiktsmasken er også beriket med bl a kirsebærekstrakt. Helt nydelig!

Når huden nå både har blitt renset og fått tilført fuktighet og næring av den deilige masken, er neste trinn på «programmet» gode ansiktsoljer og -kremer. Jeg smører den tynne huden rundt øynene med Avril økologisk øyekrem. Fantastisk, nydelig krem med myk og velgjørende konsistens. Den er laget av bl a økologisk shea smør og økologisk arganolje som har antialdrende effekt. Føles veldig god🙂.

Jeg har fremdeles ganske mye igjen av Avril økologisk ansiktsolje som jeg fikk tilsendt litt tidligere (veldig drøy i bruk! Les blogginnlegg HER!). Denne oljen har jeg blitt så utrolig glad i! Økologisk arganolje, vet du! Jeg er storfavoritt! Denne smører jeg først på huden og lar den trekke godt inn før jeg avslutter med Avril økologisk ansiktskrem mot de første rynkene. Velgjørende, deilig krem. Denne er også lett og god i konsistensen. Lukter utrolig delikat. En nydelig krem som jeg varmt kan anbefale.

Håndpleie

Jeg synes det er så godt å skrubbe huden på hendene godt. Jeg har en gammel flaske med hand scrub stående. Den har sikkert godt ut på dato for ca hundre år siden, men den fungerer! Etter å ha skrubbet godt og skyldt hendene i deilig, lunkent vann, påfører jeg en god og raus mengde håndkrem.

Jeg vet at PureOrganic selger en håndkrem i nettbutikken, Avril økologisk håndkrem. Jeg har ikke prøvd den, men den står høyt på ønskelisten ❤

Når du først er i gang og har en ordentlig pleie-deg-selv-dag, hvorfor ikke avslutte med en fin negllakk! Velpleide hender og velstelte negler – det er pent det! Og helt til slutt, denne shimmeroljen😍. Smør den på armer, ben og der du måtte føle for å friske opp hudfargen. Økologisk, søt mandelolje med naturlig glitter som frisker opp brunfargen fra i sommer. Du kan bruke oljen i håret, også!

Sånn! Hvis du har et snev av høstdepresjon igjen i kroppen etter dette hjemmeSpa programmet må jeg nesten be deg om å søke hjelp andre steder 🙂. Høstdepresjon eller ei, jeg synes vi alle burde bli flinkere til å prioritere oss selv litt mer innimellom. Det å føle seg vel gir gode ringvirkninger.

Det føles så godt å ha skrubbet, renset, vasket og fuktet/oljet hele kroppen. Ta på noen gode, myke og lette klær. Lag deg en ny kopp urtete og kryp opp i sofaen, under et deilig pledd. Frem med bladet eller boken og kos deg masse. Fordi du fortjener det, og fordi det gir deg masse god energi som du senere kan bruke på å gi andre en god dag💗.

Ønsker deg en fin hjemmeSpa dag. Vi «snakkes» snart igjen!

Hilsen fra
Maria Nathalie

marianathalie.no
marianathalie.no

«Enkle tips til hjemmespa»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *